FakeRealLogSpiral

ERP consultant.

Ik ben Johan Ulijn. JuseIT is mijn eenmanszaak waar ik in augustus 2013 concrete invulling aan heb gegeven. Sinds 2021 heb ik mijn activiteiten ondergebracht in JuseIT B.V. Mijn hoofdactiviteit is ERP consultancy. ERP staat Enterprise Resource Planning. In de regel wordt hiermee het informatiesysteem of software bedoeld dat gebruikt word door organisaties bij de ondersteuning van de primaire processen binnen het bedrijf.

Gespecialiseerd in IFS Applications©.

In 2001 besloot mijn toenmalige werkgever IFS Applications© te implementeren en als lid van het implementatieteam en eindgebruiker leerde ik het systeem kennen. Ik had het gevoel dat de organisatie het systeem niet optimaal benutte. Ik wilde meer van het systeem weten en besloot in 2007 te gaan werken voor IFS Benelux. Hier maakte ik kennis met de vele mogelijkheden die het systeem biedt voor klanten. In 2012 had ik het gevoel dat ik meer voor klanten kon betekenen wanneer ik als zelfstandig consultant verder zou gaan. In goed overleg met IFS Benelux heb ik in 2013 hier een vervolg aan gegeven.

Spiral aloe

Belang van een goed ERP systeem.

In De Derde Golf analyseert Alvin Toffler de razendsnelle veranderingen in sociale structuren en technologie. De Eerste Golf kenmerkt zich als de agrarische revolutie en De Tweede Golf als de industriële revolutie.

Ikzelf zie De Derde Golf als het informatie tijdperk. De impact die de huidige informatie voorziening heeft op onze sociale structuren is enorm. Informatie technologieën ontwikkelen zich in snel tempo. Informatie komt daarmee steeds sneller beschikbaar. Mensen ontwikkelen vaardigheden om snel informatie op te nemen en te verwerken.

Iedereen kent de 3 productie factoren natuurlijke hulpbronnen, kapitaal en arbeid. Ik zie informatie ook als 4e hulpbron. Zonder de juiste informatie kan een organisatie niet de juiste beslissingen nemen. Het ERP systeem is een grote bron voor veel van deze informatie en dit geeft direct het belang aan van een goed en open ERP systeem.

FibonacciChamomile

Fibonacci2

Fibonacci.

JuseIT spreek je uit als “ju-site”. Het is een samenvoeging van ju, use en IT waarbij ju vanzelfsprekend staat voor Johan Ulijn. Use en IT spreken voor zich. Op zoek naar een logo, vond ik het plaatje van de Fibonacci Spiraal. Wiskunde vind ik nog steeds leuk en de reeks van Fibonacci was me dus niet vreemd. De Fibonacci Spiraal benadert wiskundig de gulden snede. Van deze gulden snede zeggen velen in de architectuur, schilderkunst maar ook in de natuurwetenschappen dat de snede veel intrinsieke schoonheid bezit. Bloemblaadjes zouden volgens dit patroon groeien om zo efficiënt mogelijk zonlicht op te vangen. Bij het lezen van dit is de belangstelling alleen maar groter geworden. Uiteindelijk heb ik nog steeds geen officieel logo. Als dat logo er alsnog komt, zal het zeker op de gulden snede en de Fibonacci Spiraal worden gebaseerd. Dit verklaart ook de plaatjes op deze pagina.

 

Lees meer over mijn ERP Consultancy activiteiten met IFS Applications©.